« Назад

Савойско зеле със свинско филе

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

35 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Савойско зеле със свинско филе
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 35 min

1. Почисти савойското зеле, отстрани кочана и нарежи листата напречно на ивици с ширина около 1 cm. Обели и накълцай лука.

2. Измий и подсуши филето и го нарежи на шайби с дебелина около 1/2 cm. Напръскай го с оцет. Загрей 2 ч.л. олио в тиган с незалепващо покритие и пържи филето по 1 – 2 min от всяка страна, като го овкусяваш със солта и черния пипер.

3. Извади филето от тигана и загрей останалото в него олио. Запържи ивиците зеле и лука за около 3 min. Загаси с бульона, сока от портокал и сока от пърженето на филето. Подправи със соев сос и черен пипер. Покрий и остави да се задушава 5 min.

4. Върни филето, готви още 3 min и овкуси. Накълцай ядките от кашу и поръси ястието с тях.

Съвет: По желание ястието може да се сервира гарнирано с ориз (приготви за 4 порции 150 g ориз според указанията върху опаковката).