Настъргваме моркова, нарязваме лука и доматите и запържваме всичко в малко олио. Добавяме подправките и водата или рибния бульон и изсипваме получената смес в тава при рибата. Печем ги за 20 – 25 минути в предварително загрята на 180° C фурна.
През последните 10 минути прибавяме и почистените миди и готвим, докато се отворят напълно. Овкусяваме със сол и черен пипер.
При поднасяне може да поръсим с пресен магданоз.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
4 скумрии скумрия 500 g домата домат 1 моркови морков 2 глави лук лук 30 ml олио олио 2 дафинови листа дафинов лист 7 зърна черен пипер черен пипер 500 g черноморски миди с черупки черноморски миди с черупки 1 с.л. девесил девесил 400 ml вода или рибен бульон вода или рибен бульон сол и черен пипер сол и черен пипер пресен магданоз пресен магданоз