« Назад

Сладка украса за маса

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

75 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Сладка украса за маса
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 75 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и съхнене

1. Измий лимона с гореща вода, настържи фино кората и го изстискай. Нарежи маслото на кубчета и го разбъркай със захарта, кората от лимон, солта и яйцето до получаване на крем.

2.Смеси брашното, нишестето и бакпулвера, добави ги към крема с ок. 3 с.л. сок от лимон и меси, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Оформи го на топка и го остави на хладно за най-малко 1 h.

3. Разточи тестото на порции върху малко брашно на кора с дебелина 3 mm, изрежи от нея сърца (3, 5 и 7 cm) и ги постави върху покрити с хартия за печене тави. Върху по-големите сърца можеш по желание да щамповаш с печати за сладки имената на гостите (и да ги използваш като табелки). Върху средните сърца щамповай малки послания („любов“, „щастие“, „вярност“, „радост“ и т.н.).

4. Печи бисквитите ок. 14 min в предварително загрята на 180° C фурна до получаването на светъл цвят. Остави ги да изстинат.

5. Пресей пудрата захар и я смеси с останалия сок от лимон. Бъркай до получаването гъста глазура. По желание можеш да оцветиш половината от глазурата с боята за сладки. Напълни с двата цвята глазура пликове за замразяване, затвори ги добре и отрежи малко ъгълче. Шприцовай върху бисквитите декорация, украси със захарните сърчица или перли и ги остави да изсъхнат.

 

Съвет: Бисквитите могат да бъдат опечени и декорирани няколко дни предварително. В този случай ги нареди една до друга в плоски, добре затварящи се кутии, за да не се повреди глазурата.