« Назад

Сладки черепи (лакрицови шоколадови мъфини)

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Сладки черепи (лакрицови шоколадови мъфини)
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и съхнене

1. Разтопяваме маслото и го оставяме малко да изстине. Смесваме брашното, захарта, солта и бакпулвера. Нарязваме 125 g лакрица и 95 g шоколад на кубчета и ги разбъркваме с брашнената смес.

2. Разбиваме яйцето, мътеницата и изстиналото масло и разбъркваме за кратко с брашнената смес. Поставяме хартиени формички в тава за мъфини и изсипваме в тях тестото. Печем в предварително загрята на 200°C фурна за 25 – 30 min. Оставяме мъфините да изстинат върху кухненска решетка.

3. Пресяваме пудрата захар и я разбиваме с малко вода до получаването на гъста глазура. За очите на черепите изрязваме кръгове от останалите лакрицови бонбони. Намазваме дебело мъфините със захарната глазура и отгоре поставяме по 2 парчета лакрица за очи. Оставяме мъфините да изсъхнат.

4. Разтопяваме останалия шоколад на гореща водна баня. Изсипваме го в пош или в плик за замразяване, на който отрязваме малко ъгълче. Шприцоваме с шоколада носните кухини и отвора за устата и оставяме „черепите“ да изсъхнат.