« Назад

Сладкиш „Пеперуда“

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Сладкиш „Пеперуда“
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Разбий маслото, захарта и солта до много гъст крем. Добавяй яйцата едно по едно и ги разбивай добре. Прибави и кората от портокала. Смеси брашното и бакпулвера и разбъркай за кратко със сока от портокала.

2. Постави хартия за печене на дъното на отваряща се отстрани форма за печене (26 cm Ø) и намазни страните. Разстели тестото във формата и печи 45 – 50 min в предварително загрята фурна при 175 °C. Към края, ако е необходимо, покрий с алуминиево фолио, за да не потъмнее много отгоре. Остави да изстине върху кухненска решетка.

3. Филетирай портокала. Измий гроздето, разполови зърната и по желание отстрани семките.

4. Извади сладкиша от формата и го разрежи по средата на две половинки, като изрежеш от средата ивица с около 1 cm ширина. Постави в плоска чиния или поднос двете половинки със закръглената част една към друга. Разполови ивицата от сладкиша и я постави като пълнеж помежду им.

5. Разбий сметаната с ваниловата захар и втвърдителя за сметана до твърд крем. Намажи сладкиша от всички страни с ⅔ от сметаната, а остатъка постави в шприц с торбичка и накрайник звезда. Шприцовай шарки на пеперудата. Подреди отгоре симетрично добре отцедените портокалови парчета, гроздето и вишните. По желание украси със захарни пръчици.