« Назад

Сладкиш от ронливо тесто с цариградско грозде

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Сладкиш от ронливо тесто с цариградско грозде
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Измий цариградското грозде, остави го да се отцеди и отстрани цветчетата и дръжките. Смели фино бадемите. Омеси ги с по 75 g масло, кафява захар и брашно, докато се получат тестени трохички. Остави ги настрана.

2. Разбий останалото масло, останалата захар, солта и ваниловата захар до получаване на крем. Добавяй яйцата едно по едно и разбий много добре. Смеси останалото брашно с бакпулвера и объркай за кратко с прясното мляко. Изсипи тестото в намазнена, отваряща се отстрани форма за печене (Ø 26 cm). Отгоре разпредели цариградското грозде и леко го притисни в тестото. Наръси равномерно тестените трохички.

3. Изпечи сладкиша в предварително загрята на 180°C фурна за 60 – 70 min, като след 45 – 50 min го покриеш с алуминиево фолио, без да го завиваш около формата, за да не потъмнеят много трохичките. Остави готовия сладкиш да изстине върху кухненска решетка и го сервирай поръсен с пудра захар.

 

Съвет: На сладкиша подхожда бита сметана или ванилов сладолед.