« Назад

Сладолед от сливи и орехи с мед

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Сладолед от сливи и орехи с мед
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и замразяване

1. Измий сливите, махни им костилките и ги нарежи на резени. Кипни ги с ябълковия сок и 25 g мед и вари на слаб огън ок. 10 min, докато напълно омекнат. Остави ги да изстинат. Запечи орехите леко в тиган без мазнина, остави ги да изстинат и ги натроши на едро.

2. Кипни сметаната. Разбий на крем жълтъка, останалия мед и захарта. Наливай бавно горещата сметана при непрекъснато бъркане. Постави купата над гореща водна баня и разбивай ок. 7 min, докато сместа започне леко да се сгъстява. Снеми от водната баня и остави да изстине малко, като разбъркваш от време на време.

3. Добави орехите и бъркай с движения отдолу нагоре. Готовата смес замрази в правоъгълен съд във фризера за 1 h. След това разбъркай още веднъж, разпредели отгоре компота от сини сливи и с движения с вилица оформи мраморни шарки. Отново постави сладоледа във фризера за най-малко 6 – 8 h или за цяла нощ, за да замръзне напълно.

4. Сервирай, като обърнеш сладоледа от формата и го нарежеш на парчета.