Верига от любими рецепти
Сорбе със зелен чай и лайм

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

зелен чай зелен чай3 пакетчета пакетче
кафява захар кафява захар100 g g
лайм лайм3 - 4
ананаси ананас
(900 g)
1
манго манго
(узряло (ок. 350 g))
1

Сорбе със зелен чай и лайм

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(3)

Начин на приготвяне

Залей торбичките с чай с 500 ml вряща вода, остави ги 2 min да се запарят и ги извади. Подслади чая със 100 g кафява захар и го остави да изстине напълно.

Измий с гореща вода необработвания лайм и настържи кората му на много ситно. Изстискай всичките плодове и отмери 125 ml от сока. Разбъркай сока и кората от лайма с чая и подслади с още захар на вкус.

Замрази във фризера сместа в плитка купа (най-добре от метал) за ок. 6 - 8 h. През първите 4 - 5 h разбърквай от време на време с вилица, за да се разтрошат кристалите.

Обели ананаса и мангото. Отстрани кочана на ананаса, изрежи месестата част на мангото от костилката. Нарежи на кубчета месестата част на двата плода. Преди сервиране размрази малко сорбето - по желание може да го пасираш леко с пасатор, за да няма големи кристали. Сервирай на топки, гарнирани с плодовете.

Съвет:
Ако имаш машина за сладолед, можеш да замразиш в нея сорбето, като спазваш инструкциите за употреба на уреда.