« Назад

Сорбе със зелен чай и лайм

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

20 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Сорбе със зелен чай и лайм
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 20 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и замразяване

1. Залей торбичките с чай с 500 ml вряща вода, остави ги 2 min да се запарят и ги извади. Подслади чая със 100 g кафява захар и го остави да изстине напълно.

2. Измий с гореща вода необработвания лайм и настържи кората му на много ситно. Изстискай всичките плодове и отмери 125 ml от сока. Разбъркай сока и кората от лайма с чая и подслади с още захар на вкус.

3. Замрази във фризера сместа в плитка купа (най-добре от метал) за ок. 6 – 8 часа. През първите 4 – 5 часа разбърквай от време на време с вилица, за да се разтрошат кристалите.

4. Обели ананаса и мангото. Отстрани кочана на ананаса, изрежи месестата част на мангото от костилката. Нарежи на кубчета месестата част на двата плода. Преди сервиране размрази малко сорбето – по желание може да го пасираш леко с пасатор, за да няма големи кристали. Сервирай на топки, гарнирани с плодовете.

 

Съвет: Ако имаш машина за сладолед, можеш да замразиш в нея сорбето, като спазваш инструкциите за употреба на уреда.