« Назад

Спагетена тиква с доматен сос

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Спагетена тиква с доматен сос
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 - 60 min

1. Измиваме тиквите, разрязваме ги по дължина на две и отстраняваме семките и воднистата среда. Посоляваме леко, слагаме ги една до друга в съд за готвене на пара над вряща подсолена вода, покриваме с капак и готвим 30 – 50  min, докато омекнат. Месестата част трябва да се отделя лесно от кората.

2. Междувременно обелваме лука и го нарязваме на дребно. Задушаваме го в 2 с. л. сгорещено маслиново масло, докато стане прозрачен. Добавяме доматите с течността от консервата и доматената паста, след което задушаваме. Наливаме червеното вино, овкусяваме със солта, черния пипер и захарта. Оставяме ястието да ври около 20 min, разбърквайки от време на време.

3. Нарязваме маслините на едро. Откъсваме листенцата на босилека и го режем на ивици. Добавяме към соса маслините и босилека, кипваме го и овкусяваме. Оставяме половинките тиква да се отцедят. С вилица изваждаме приличащата на спагети месеста част, наръсваме с останалото маслиново масло и сервираме с доматения сос.