Верига от любими рецепти
Спагети Карбонара с Горгонзола и чипс от прошуто

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

прошуто прошуто
(или хамон)
100 g g
спагети спагети400 g g
горгонзола горгонзола200 g g
пармезан пармезан60 g g
готварска сметана готварска сметана250 ml ml
босилек босилек
(пресен)
2 стръка стрък
жълтъци жълтък2
сол сол
бял пипер бял пипер
маслиново масло маслиново масло

Спагети Карбонара с Горгонзола и чипс от прошуто

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(85)

Начин на приготвяне

  1. Започваме с разстилането на хамона или прошутото върху хартия за печене в тава и сушенето във фурна на 110 - 130° C. Печем, докато стане на сух хрупкав чипс. Оставяме да изстине и го натрошаваме с ръце на едро.
  2. Сваряваме спагетите и ги отцеждаме.
  3. В голям съд смесваме сметаната, горгонзолата и пармезана и готвим до разтапянето на всички сирена.
  4. Прибавяме спагетите и разбъркваме добре.
  5. Добавяме ситно нарязания босилек и натрошения хамон или прошуто.
  6. Сваляме от огъня, слагаме двата жълтъка и бъркаме динамично (жълтъците ще се сготвят от температурата на горещия съд и на пастата.)
  7. Овкусяваме със сол и бял пипер и поднасяме с няколко капки маслиново масло отгоре.