« Назад

Стики бъфало крилца

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Стики бъфало крилца
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

Почистваме крилцата, като отстраняваме най-тънката крайна част. Овкусяваме ги със сол, черен пипер и 1 с.л. барбекю сос, след което ги овалваме в галетата и ги пържим във фритюрник или в дълбока тенджера, в която предварително силно сме сгорещили олиото.
 
През това време в отделна тенджера загряваме добре кетчупа и барбекю соса (или чили соса), след което, ако желаем крилцата да бъдат пикантни, добавяме табаското и лютите чушлета, нарязани на ситно. Подправяме със сол, черен и червен пипер и оставяме да се редуцира. Накрая добавяме меда и след като сместа се сгъсти и стане лепкава, слагаме в нея изпържените крилца и разбъркваме добре.
Как да сервираме:
Сервираме крилцата топли в общо блюдо на средата на масата и слагаме отстрани отделни купички със заквасена сметана за топене.