« Назад

Студена плодова супа с ванилови ньоки

десерт

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Студена плодова супа с ванилови ньоки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане и изстудяване

1. Измий вишните и отстрани костилките. Измий ревена, обели го и го нарежи на тънки шайби. Измий касиса и отстрани чепките. Измий ягодите и в зависимост от големината им ги раздели на четвъртинки или на осминки.

2. Кипни виното със 100 g пудра захар. Прибави черешите и ревена и вари 3 – 4 min. След това прибави е касиса и вари още 1 – 2 min. Разбъркай нишестето с малко студена вода и сгъсти леко с него плодовата супа. Добави ягодите и остави супата да изстине, като я държиш на хладно място.

3. Отстрани семките от динята и издълбай топки. Добави в студената плодова супа малините и топките диня и при нужда подслади с още малко пудра захар.

4. Смеси прясното зърнесто сирене, заквасената сметана, меда и сърцевината на ваниловата пръчка и ги разбъркай хубаво. Взимай с две чаени лъжици от сместа малки ньоки и ги пускай на повърхността на супата. По желание украси с цветчета.