« Назад

Суфле от спанак и салата с чери домати и бейби моцарела

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

20 min
(23)
Време
Трудност
23 Рейтинг
Суфле от спанак и салата с чери домати и бейби моцарела
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 20 min

Бланшираме спанака, като го потопяваме за няколко секунди във вряща вода, а след това го слагаме в купа с леденостудена вода, след което го оставяме да се отцеди.

Отделяме жълтъка от белтъка. В купа слагаме брашното, жълтъка, натрошеното сирене, щипка сол и нарязания спанак. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес.

В подходяща купичка за печене, намазана с масло и поръсен с галета, изсипваме сместа и печем 8 – 10 min на 200° C. Готовото суфле оставяме да се охлади напълно, преди да го поставим в хартията.

За салататаизмиваме чери доматите, нарязваме ги на две и ги добавяме към бейби моцарелата.

Отделно приготвяме пестото, като смесваме листата босилек с маслиновото масло и сиренето и ги разбиваме с пасатор до получаването на хомогенна смес. Пестото пресипваме в подходяща малка кутийка, за да се овкуси с него салатата преди консумация.