« Назад

Суфле с кашкавал и спанак

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Суфле с кашкавал и спанак
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min
  1. Режем кашкавала на малки кубчета. Нарязваме на дребно лука и го задушаваме в тиган.
  2. Разделяме жълтъка от белтъка. Поставяме в купа жълтъка, прясното мляко, брашното, лука, кашкавала, сол и черен пипер, след което объркваме всичко.
  3. Белтъка разбиваме отделно на сняг и го добавяме към другите продукти.
  4. Избираме подходящ съд за печене и го намазваме с масло и галета. Печем за 8 – 10 min в предварително загрята на 200° C фурна.
  5. Почистваме, измиваме спанака и го накъсваме. Овкусяваме с маслиново масло и лимон. Поднасяме суфлето, гарнирано със салатата от спанак.