« Назад

Супа мисо със зеленчуци и тофу

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Супа мисо със зеленчуци и тофу
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

1. Обелваме морковите и ги нарязваме на шайби с дебелина 1/2 cm. По желание можем да изрежем с инструмент за карвинг рибки или дракони.
2. Почистваме броколите и ги накъсваме на малки розички. Почистваме китайското зеле, отделяме белите дръжки и нарязваме отделно зелените листа на ивици. Почистваме гъбите и ги режем на шайби. Оставяме сиренето тофу да се отцеди и го нарязваме на ромбове.
3. Кипваме зеленчуковия бульон и варим в него под капак морковите, броколите и дръжките на зелето 5 min. Добавяме гъбите и зелената част на Пак чой и варим още 2 min. Изваждаме 1 черпак бульон. Разтваряме в него 40 g паста мисо и връщаме бульона заедно със сиренето тофу в супата, по желание можем да овкусим с още паста мисо.