« Назад

Супа от кисело зеле с чушки

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Супа от кисело зеле с чушки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min

1. Обелваме лука и чесъна и ги накълцваме. Почистваме чушките, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме всичко в половината олио за 5 min. Междувременно запържваме каймата в останалото, предварително сгорещено олио, докато стане на трохи и добие кафяв цвят, овкусяваме с 1 ч. л. червен пипер и сол.
2. Отцеждаме добре киселото зеле. Добавяме айвара към зеленчуците и запържваме кратко. Загасяме с бульона и кипваме. Добавяме каймата и зелето в супата и подправяме със сол, кимион, останалия червен пипер и захар. Задушаваме под капак ок. 20 min.
3. Откъсваме листенцата на магданоза и ги наситняваме. Овкусяваме супата и я сервираме с по една лъжица сметана и наръсена с малко магданоз.

Идея: Ако обичате люто, можете да използвате лют айвар или пикантна паста Хариса.