Почистваме добре месото от жилите и го нарязваме на малки кубчета. В дълбока тенджера загряваме олиото и слагаме месото да се задуши. Щом се запечати от всички страни, прибавяме лука и морковите, нарязани на едри кубчета. Овкусяваме със сол и черен пипер и слагаме маслото. Когато зеленчуците омекнат, доливаме топлия зеленчуков бульон и слагаме дафиновия лист. След около 20 min добавяме картофите, нарязани на едри кубчета, и варим, докато омекнат.
Междувременно правим топла застройка. На водна баня разбиваме с телена бъркалка киселото мляко, добавяме двата жълтъка и брашното и бъркаме до хомогенизиране на сместа. В купата със застройката започваме постепенно да прибавяме от горещия бульон на супата до изравняване на температурите в двата съда, след което изсипваме застройката в тенджерата и отстраняваме от котлона.
Поднасяме топлата супа с настърган на ситно магданоз.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
600 g свинско месо за готвене свинско месо за готвене 3 моркова морков 2 лук лук 30 g масло масло 2 картофа картоф