« Назад

Супа с ябълки и картофи и орехова гремолата

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Супа с ябълки и картофи и орехова гремолата
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min

1. Белим лука, картофите, корените за супа и 300 g ябълки, на които отстраняваме и семките. Лука накълцваме, а останалите продукти нарязваме на кубчета. Задушаваме всичко в сгорещено масло за 2 – 3 min. Овкусяваме със солта, черния пипер и индийското орехче. Наливаме зеленчуковия бульон и ябълковия сок и кипваме, след това варим под капак ок. 25 min до омекване на продуктите.
2. Междувременно за гремолатата накълцваме ореховите ядки и листата салвия. Препичаме филиите хляб и ги натрошаваме фино. Обелваме чесъна, пресоваме го и го смесваме с орехите, салвията и натрошения препечен хляб. Белим останалите ябълки и ги настъргваме фино, добавяме ги, разбъркваме и подправяме със солта и черния пипер.
3. Пасираме супата, добавяме сметаната и овкусяваме. Отгоре гарнираме с гремолатата.

Гремолата е традиционна италианска смес от подправки.