« Назад

Сватбена къпкейк торта

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

120 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Сватбена къпкейк торта
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 120 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Разбий на крем маслото, захарта, солта и портокаловата кора. Добави яйцата и продължи да разбиваш. Смеси брашното и бакпулвера и ги прибави заедно с портокаловия сок, като разбъркаш кратко.

2. Постави хартиени формички за къпкейк в 20 гнезда на две тави за мъфини и разпредели тестото в тях. Печи 25 – 30 min в предварително загрята на 175° C фурна. Остави къпкейковете да изстинат.

3. Свари 10 ml еспресо от смляното кафе и го остави да изстине. Претрий малините през цедка, като събереш месестата част от плода.

4. Пресей пудрата захар. Смеси половината с прясното сирене и добавяй останалата лъжица по лъжица, като продължаваш да бъркаш. Накрая разбий за ок. 5 min на най-високата степен на миксера до получаването на гъст крем.

5. Раздели крема на две. Едната половина разбъркай с ок. 4 ч.л. от месестата част на малините. Другата – с 3 – 4 ч.л. студено еспресо. Напълни с двата крема два шприца с накрайник звезда и шприцовай всеки от кремовете върху 10 къпкейка. Декорирай розовите къпкейкове със захарни цветенца, а тези с еспресо – с шоколадови сърчица. Подреди ги върху многоетажна стойка за сладкиши, като ги редуваш. До сервиране остави на хладно.

 

Съвет: Къпкейковете са още по-красиви, ако се декорират с истински цветчета (нетретирани), например виолетки, маргаритки или теменужки.