« Назад

Свински джолан с бамя, картофи и овче сирене

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

210 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 210 min

Поставяме джолана в тенджера с вода, нарязваме един морков, слагаме дафиновия лист и го сваряваме до готовност, за около 3 h.

След като се свари, прецеждаме бульона и обезкостяваме джолана.

Измиваме гъбите, бамята и обелените картофи, почистваме чушката, лука и двата моркова. Нарязваме зеленчуците на едро и ги задушаваме в загрятото олио. Добавяме брашното, доматеното пюре, накълцания чесън, сол, черен и червен пипер.

Доливаме около 1 l бульон от варенето на джолана, оставяме да ври до сгъстяване. След това прибавяме обезкостения джолан и натрошеното овче сирене. Оставяме да ври за около 15 min.

Поднасяме в дълбока чиния.