« Назад

Свински джолан с хрупкава кожа и пухкаво картофено пюре

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

180 min
(14)
Време
Трудност
14 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 180 min

С помощта на много остър нож правим разрези по кожата на джолана, като стигаме до месото, без да го режем. Можем да се движим спираловидно по костта на джолана или да направим ромбоидни разрези. Колкото по-малко разстояние оставяме между тях, толкова по- хрупкава ще стане кожата – зависи от нашите предпочитания.

Втриваме хубаво солта в кожата и оставяме осоления джолан да престои в хладилника за една нощ.

На другия ден втриваме още сол и го поставяме в предватително загрята на максимална степен фурна за 30 min, след което намаляваме на 160° С градуса и печем месото още 2 – 2,5 h, без да го покриваме с фолио.

През това време сваряваме картофите и ги намачкваме. Добавяме затопленото мляко, сметаната и маслото и бъркаме динамично пюрето, докато се получи хомогенна смес. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.

Оставяме джолана да си почине поне 20 – 30 min, преди да го поднесем с картофеното пюре.

Продукти на фокус

*

Този артикул може да бъде изчерпан още в 1-вия ден на търговската акция. Възможно е някои от представените артикули да не са налични във всички разновидности и размери. Представените артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 бр. или 5 кг. на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 кг. на клиент. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени в брошурата са в лева, с включен ДДС.