« Назад

Свински ребра Spare ribs с барбекю сос и салата „Колсло“

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

120 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Свински ребра Spare ribs с барбекю сос и салата „Колсло“
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 120 min

Приготвяме барбекю соса, като слагаме всички необходими за него съставки да заврат. След това с около 20 g от него намазваме маринованите ребра и ги поставяме в тава. Доливаме вода, колкото почти да ги покрие и печем в предварително загрята на 160° С фурна около 2 h, без да ги покриваме. Идеята на по-дългото печене, потопени в течност, е да станат максимално крехки.

След като  извадим ребърцата, изливаме течността от тавата и ги намазваме с още 50 g от барбекю соса, след което ги допичаме – така ще се получи много добра глазура.  

През това време нарязваме зелето на ситно, настъргваме моркова и добавяме всички останали съставки за салатата „Колсло“,  като разбъркваме добре. Лютата чушка се прибавя по желание.

Поднасяме ребърцата с гарнитура от салата.