« Назад

Свинско ала „Строганов“ с картофено пюре

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(10)
Време
Трудност
10 Рейтинг
Свинско ала „Строганов“ с картофено пюре
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min

Режем месото на много тънки ивици (около 0,5 см) и го овкусяваме със сол и черен пипер. В силно загрят тиган наливаме маслиновото масло и запържваме късчетата месо от всички страни. Хубаво е месото да се слага в тигана на порции, а не наведнъж, за да стане по-крехко. След като хване загар, го изваждаме в отделен съд и в същия тиган задушаваме наситнения лук и гъбите, нарязани на тънки полумесеци. Доливаме бульона и след като зеленчуците омекнат, слагаме маслото, доматеното пюре и разбъркваме. Овкусяваме със сол и черен пипер и наливаме сметаната, като си отделяме 1 с.л. за пюрето. Оставяме сместа да къкри и след няколко минути връщаме месото в тигана, разбъркваме добре и оставяме на тих огън за не повече от 10 min.
Междувременно сваряваме обелените картофи и ги намачкаме, докато са топли. Прибавяме предварително стоплените мляко и масло, лъжицата сметана, подправяме със сол и черен пипер и бъркаме до получаването на хомогенна смес.
Сервираме пюрето като канапе, отгоре слагаме месото с гъбите и соса, поръсваме с магданоз и декорираме с мащерка.