« Назад

Свинско контрафиле с конфитирани чушки и задушени броколи

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(7)
Време
Трудност
7 Рейтинг
Свинско контрафиле с конфитирани чушки и задушени броколи
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min
Допълнителна информация:

+ мариноване

Овкусяваме контрафилето със сол, черен пипер и малко зехтин и го оставяме в хладилник да се маринова за няколко часа. В силно загрят тиган запържваме пържолите от двете страни до златисто и ги оставяме да почиват.
 
Лука нарязваме на ситно, а чушките – на тънки ленти. Задушаваме ги в 30 мл зехтин и добавяме захарта. Разбъркваме и изчакваме, докато се карамелизира, след което добавяме брендито. Оставяме алкохола да изври. Ако сосът става прекалено гъст, може да добавим малко вода. Връщаме месото за 1 – 2 минути в тигана с конфитираните зеленчуци и сваляме от огъня.
Накъсваме пресните броколи на розички и изрязваме пънчетата. В тиган с 20 мл загрят зехтин ги задушаваме за 3 – 4 минути. Така те ще станат леко хрупкави. Ако искаме да бъдат по-меки, можем да ги бланшираме за няколко минути във вряща вода, след което да ги задушим за по-дълго време в тиган. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Как да сервираме:
Поднасяме свинското контрафиле с конфитираните чушки и броколите за гарнитура. Допълваме с чаша мерло.