Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско контрафиле свинско контрафиле | 400 g g | |
червени чушки червена чушка | 2 | |
червен лук червен лук | 1 глави глава | |
захар захар | 2 с.л. с.л. | |
бренди
бренди (или друг алкохол) | 30 ml ml | |
броколи броколи | 500 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 60 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвинско контрафиле с конфитирани чушки и задушени броколи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме контрафилето със сол, черен пипер и малко маслиново масло и го оставяме в хладилник да се маринова за няколко часа. В силно загрят тиган запържваме пържолите от двете страни до златисто и ги оставяме да почиват.
Лука нарязваме на ситно, а чушките - на тънки ленти. Задушаваме ги в 30 ml маслиново масло и добавяме захарта. Разбъркваме и изчакваме, докато се карамелизира, след което добавяме брендито. Оставяме алкохола да изври. Ако сосът става прекалено гъст, може да добавим малко вода. Връщаме месото за 1 - 2 min в тигана с конфитираните зеленчуци и сваляме от огъня.
Накъсваме пресните броколи на розички и изрязваме пънчетата. В тиган с 20 ml загрятo маслиново масло ги задушаваме за 3 - 4 min. Така те ще станат леко хрупкави. Ако искаме да бъдат по-меки, можем да ги бланшираме за няколко минути във вряща вода, след което да ги задушим за по-дълго време в тиган. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Как да сервираме:
Поднасяме свинското контрафиле с конфитираните чушки и броколите за гарнитура. Допълваме с чаша мерло.