« Назад

Свинско по ловджийски, поднесено с ориз

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Свинско по ловджийски, поднесено с ориз
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

Почистваме добре месото от жилите и го нарязваме на кубчета. Овкусяваме със сол и черен пипер и го запечатваме в 20 ml олио, като на няколко пъти доливаме по 50 – 70 ml бульон, за да стане по-крехко месото. След около 20 min добавяме и наденичките, нарязани на парчета, и оставяме да се готви още 10 – 15 min с още малко масло и зеленчуков бульон.
Междувременно в отделен тиган загряваме 20 ml останалото олио и запържваме наситнения лук, след което добавяме чушките и гъбите, нарязани на едро. Постепенно прибавяме половината масло, накълцания чесън и дафиновия лист. Щом зеленчуците омекнат, слагаме доматеното пюре и доливаме 300 ml зеленчуков бульон. Разтваряме брашното в малко вода и сгъстяваме с него соса. Подправяме със сол и черен. Готовото вече месо прибавяме в тигана със зеленчуците и соса.
Ориза приготвяме, като първо го запържваме до златисто в 20 ml загрято олио, подправяме с черен пипер и доливаме
450 ml бульон. След като се свари, го подправяме със сол, черен пипер и 30 g масло.
Сервираме свинското по ловджийски върху гарнитурата от бял ориз, обилно поливаме със соса и поръсваме с магданоз.