« Назад

Свинско с кускус и свежа салата с рукола и круша

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

120 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 120 min

Почистваме свинското от ципите и излишната мазнина и го овкусяваме със сол и черен пипер. Задушаваме нарязания на едро лук и чесън в 2 – 3 с.л. маслиново масло и добавяме към месото. След като се запържи добре от всички страни, слагаме пръчката канела, анасона, меда, поръсваме с червен пипер и добавяме доматения сос. Доливаме 500 mil вода и меда и разбъркваме. Готвим на тих огън под похлупак 1 час и 30 минути – 2 часа, като при необходимост, докато месото ври, може да доливаме вода.
Междувременно приготвяме кускуса според указанията на опаковката и го подправяме с масло, сол и черен пипер. Нарязваме зеленчуците на тънки ленти, а крушата – на кубчета. Разбъркваме ги в дълбока купа и овкусяваме с изцедения сок на лимона, маслиново масло и сол. Отгоре поръсваме с ядките.
Поднасяме свинското, полято със соса от готвенето, гарнираме с кускуса и сервираме със свежата салата.