Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвинско с кускус и свежа салата с рукола и круша
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме свинското от ципите и излишната мазнина и го овкусяваме със сол и черен пипер. Задушаваме нарязания на едро лук и чесън в 2 - 3 с.л.маслиново масло и добавяме към месото. След като се запържи добре от всички страни, слагаме пръчката канела, анасона, меда, поръсваме с червен пипер и добавяме доматения сос. Доливаме 500 mil вода и меда и разбъркваме. Готвим на тих огън под похлупак 1 час и 30 минути - 2 часа, като при необходимост, докато месото ври, може да доливаме вода.
Междувременно приготвяме кускуса според указанията на опаковката и го подправяме с масло, сол и черен пипер. Нарязваме зеленчуците на тънки ленти, а крушата - на кубчета. Разбъркваме ги в дълбока купа и овкусяваме с изцедения сок на лимона,маслиново масло и сол. Отгоре поръсваме с ядките.
Поднасяме свинското, полято със соса от готвенето, гарнираме с кускуса и сервираме със свежата салата.