« Назад

Свинско със зеленчуци в гювече

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(6)
Време
Трудност
6 Рейтинг
Свинско със зеленчуци в гювече
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

Режем месото на малки кубчета, като го почистваме от мазнината. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го запържваме в загрятото олио. Щом хване загар от всички страни, добавяме лука, наситнен на кубчета, киселите краставички, нарязани на жулиени, наденицата и домата – на кубчета, и накълцания чесън. Продължаваме да задушаваме до омекване на месото.
Готовата смес разпределяме в гювечета, които предварително сме намазали с масло. Слагаме ги да се запекат за 10 – 15 минути в предварително загрята на 200°С фурна, след което ги изваждаме, настъргваме отгоре кашкавал и чукваме по едно яйце. Връщаме ги да се допекат за още десетина минути, до готовност на яйцето.
Поднасяме гювечетата топли, поръсени с нарязан магданоз.