« Назад

Тайландски кюфтенца на клечка

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

70 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Тайландски кюфтенца на клечка
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 70 min
Допълнителна информация:

без времето за размразяване

1. Измий, подсуши и накълцай не много ситно скаридите. Обели чесъна и джинджифила и ги нарежи на фини кубчета. Откъсни листенцата на магданоза и ги наситни.

2. Смеси всичко с каймата, соевия сос и яйцето. Омеси с толкова галета, че да се получи еластична маса. Посоли леко и оформи приблизително 60 малки кюфтенца.

3. Изпържи в малко олио в тиган с незалепващо покритие кюфтенцата от всички страни за 8 min. След това ги остави върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

4. Почисти и измий зеления лук и го нарежи на парчета с ок. 3 cm дължина. Измий чушките, отстрани им семките и ги нарежи.

5. Запържи за ок. 3 min в горещата мазнина от пърженето на кюфтетата първо зеления лук и после парчетата чушка. Остави и тях върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

6. Нанизвай на дървените клечки по едно кюфтенце, едно парче зелен лук и едно парче чушка.