Верига от любими рецепти
Тарт със скир и риба тон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

скир скир300 g g
риба тон риба тон
(в маслиново масло)
80 g g
каперси каперси30 g g
кисели краставички кисела краставичка5
див чесън див чесън2 - 3 стръка стрък
риган риган1 щипки щипка
маслиново масло маслиново масло25 ml ml
пъдпъдъчи яйца пъдпъдъче яйце4
оцет оцет2 с.л. с.л.
домати домат
(голям розов)
1
сол сол
(на вкус)
бял пипер бял пипер1 щипки щипка

Тарт със скир и риба тон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(73)

Начин на приготвяне

В дълбока купа слагаме скира, парченцата филе от риба тон, прибавяме каперсите, настърганите кисели краставички, дивия чесън, нарязан на ситно, и овкусяваме с риган, маслиново масло и бял пипер. Объркваме добре и оставяме сместа в хладилника за около час.

Слагаме тенджера с подсолена вода на котлона и малко преди да заври, намаляваме степента на котлона (целта е водата да не завира) и добавяме оцета.

След като разбъркаме, счукваме пъдпъдъчите яйца в отделна купичка и след това ги изсипваме внимателно в тенжерата и ги забулваме леко с помощта на дървена лъжица. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги оставяме да се отцедят върху кухненска хартия.

Обелваме домата и го режем на тънки шайби с остър нож.

В чиния поставяме подложка от домат, върху него тарт от скир и най-отгоре забуленото пъдпъдъче яйце.