Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
скир скир | 300 g g | |
риба тон
риба тон (в маслиново масло) | 80 g g | |
каперси каперси | 30 g g | |
кисели краставички кисела краставичка | 5 | |
див чесън див чесън | 2 - 3 стръка стрък | |
риган риган | 1 щипки щипка | |
маслиново масло маслиново масло | 25 ml ml | |
пъдпъдъчи яйца пъдпъдъче яйце | 4 | |
оцет оцет | 2 с.л. с.л. | |
домати
домат (голям розов) | 1 | |
сол
сол (на вкус) | ||
бял пипер бял пипер | 1 щипки щипка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТарт със скир и риба тон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В дълбока купа слагаме скира, парченцата филе от риба тон, прибавяме каперсите, настърганите кисели краставички, дивия чесън, нарязан на ситно, и овкусяваме с риган, маслиново масло и бял пипер. Объркваме добре и оставяме сместа в хладилника за около час.
Слагаме тенджера с подсолена вода на котлона и малко преди да заври, намаляваме степента на котлона (целта е водата да не завира) и добавяме оцета.
След като разбъркаме, счукваме пъдпъдъчите яйца в отделна купичка и след това ги изсипваме внимателно в тенжерата и ги забулваме леко с помощта на дървена лъжица. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги оставяме да се отцедят върху кухненска хартия.
Обелваме домата и го режем на тънки шайби с остър нож.
В чиния поставяме подложка от домат, върху него тарт от скир и най-отгоре забуленото пъдпъдъче яйце.