« Назад

Телешки гулаш

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Телешки гулаш
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min

Нарязваме месото на малки кубчета, овкусяваме го със сол и черен пипер и го запечатваме в загрятото олио. Когато придобие златист загар, го изваждаме в отделен съд.
В същата тенджера задушаваме лука и морковите, нарязани на много ситно, и накълцания чесън. Щом омекнат, прибавяме чушките, нарязани на тънки ивички, около 100 ml бульон, маслото и кимиона. Когато зеленчуците се задушат, слагаме брашното, разбъркваме добре и добавяме доматеното пюре и нарязаните домати. Овкусяваме със сол и черен пипер.
След като всичко леко се задуши, връщаме месото в тенджерата, доливаме бульона и оставяме да къкри на тих огън. След около 30 мин добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и готвим до готовност, като разбъркваме периодично.
Сервираме гулаша в дълбока чиния, поръсен със ситно нарязан магданоз.