без времето за охлаждане
1. Разбъркваме маслиновото масло с лютия червен пипер и кориандъра. Измиваме и подсушаваме телешкото филе. Посоляваме го и го натриваме от всички страни с овкусеното маслиново масло. Запечатваме го в горещ тиган от всички страни за около 5 min, така че да образува коричка.
2. За да стане по-крехко месото, доливаме малко вода в тигана и го похлупваме. Оставяме го да къкри на бавен огън 15 – 20 min, като го обръщаме от време на време и доливаме вода при нужда.
3. Авокадото обелваме, отстранявайки костилката, и пасираме месестата му част заедно със зърнестото сирене. Накълцваме чесъна и го прибавяме към сместа, след което овкусяваме със сол, черен пипер и сок от лайм.
4. Нарязваме филето на 8 – 12 тънки слайса. Намазваме отгоре им крем от авокадо, поставяме по няколко листа рукола и ги завиваме на рулца. Прикрепяме ги с дървена клечка, на която забождаме по една отцедена маслина.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
2 с.л. маслиново масло маслиново масло 0 ч.л. лют червен пипер лют червен пипер 1 щипка кориандър, млян кориандър, млян 600 g телешко филе телешко филе сол сол 1 авокадо авокадо