« Назад

Телешки рулца с крем от авокадо

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Телешки рулца с крем от авокадо
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Разбъркваме маслиновото масло с лютия червен пипер и кориандъра. Измиваме и подсушаваме телешкото филе. Посоляваме го и го натриваме от всички страни с овкусеното маслиново масло. Запечатваме го в горещ тиган от всички страни за около 5 min, така че да образува коричка.

2. За да стане по-крехко месото, доливаме малко вода в тигана и го похлупваме. Оставяме го да къкри на бавен огън 15 – 20 min, като го обръщаме от време на време и доливаме вода при нужда.

3. Авокадото обелваме, отстранявайки костилката, и пасираме месестата му част заедно със зърнестото сирене. Накълцваме чесъна и го прибавяме към сместа, след което овкусяваме със сол, черен пипер и сок от лайм.

4. Нарязваме филето на 8 – 12 тънки слайса. Намазваме отгоре им крем от авокадо, поставяме по няколко листа рукола и ги завиваме на рулца. Прикрепяме ги с дървена клечка, на която забождаме по една отцедена маслина.