« Назад

Телешки стек с моцарела и боровинки в точени кори

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

200 min
(7)
Време
Трудност
7 Рейтинг
Телешки стек с моцарела и боровинки в точени кори
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 200 min

Мариноваме телешкото за около 3 h в марината от виното, горчицата, намачкания чесън и подправките.

Разтопяваме маслото с малко маслиново масло и запечатваме стековете за по 5 – 6 min от всяка страна.

Между две кори поръсваме малко маслиново масло. В единия край слагаме стека, върху него разпределяме две лъжици сладко от боровинки, а отгоре нареждаме 3 разполовени мини моцарели. Завиваме на стегнат „плик“, прибирайки горния и долния край, а след това навивайки по дължина.

Намазняваме дъното на йенска тава с масло, поставяме двата завити стека и ги намазваме с четка с мазнината, в която сме ги запържили.

Печем под капак на 200 °С до златисто.

За гарнитура приготвяме гриловани гъби и бейби царевички, предварително намазани със смес от маслиново масло, сух чесън, риган и черен пипер.