Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТелешки стек със сос от манатарки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отстраняваме ципите и жилите от стека, ако е нужно, и овкусяваме със сол и черен пипер, без да начукваме или мачкаме месото. Запечатваме го всилно нагорещен тиган с маслиново масло.
В зависимост от степента на опичане, в която предпочитаме месото, за алангле запечатваме по 2-3 min на страна. За средно опечено по 3-4 min на страна и довършваме за още 5-6 min в предварително загрята на 180°С фурна. А за добре опечено запечатваме в тигана по 3-4 min на страна и довършваме още 10-12 min във фурна.
При обръщането на стековете в тигана добавяме маслото и след като се разтопи, ги поливаме обилно.Сосът приготвяме, като задушаваме в загрятотомаслиново масло ситно нарязаните лук и чесън и кубчетата манатарки. След като омекнат, добавяме сметаната и сушените гъби. Готвим до сгъстяване на течността и подправяме със сол и черен пипер. Когато извадим стека от фурната, можем да го сложим за 1-2 min в тигана, в който е приготвен сосът, за да усвои по-добре вкуса му.
Поднасяме стека, полят със соса от манатарки.