« Назад

Телешко рагу със сушени домати

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

150 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Телешко рагу със сушени домати
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 150 min

Нарязваме месото на кубчета, подправяме го със сол и черен пипер и го запечатваме в 4 – 5 с.л. от олиото на сушените домати. Добавяме нарязаните на полумесеци лук и чесън и задушаваме 5 – 6 минути.
Щом зеленчуците омекнат, към тях прибавяме пресните и сушените домати, нарязани на едро, червеното вино, почистените и настъргани моркови, доматеното пюре и подправките. Разбъркваме всичко добре и доливаме телешки бульон, колкото да покрие месото и зеленчуците. Готвим на умерен огън два часа под похлупак. Ако течността извира, можем да доливаме още бульон. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.
Междувременно обелваме картофите и ги нарязваме на едро. Подправяме ги със сол и черен пипер и ги поставяме в тава с малко вода. Печем ги в предварително загрята на 180°С фурна около 45 минути, до готовност.

Как да сервираме:
Поднасяме телешкото рагу с поръска от нарязан магданоз, с изпечените картофи за гарнитура.