« Назад

Тиролски gröstl

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

40 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Тиролски gröstl
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

1. Обели картофите и ги нарежи на дебели шайби. Загрей 3 с.л. слънчогледово олио в голям тиган и пържи в него картофите ок. 15 min на средна температура, като от време на време разбъркваш. Овкуси със солта и черния пипер.

2. Докато картофите се пържат, обели лука и го нарежи на кубчета. Обели и ябълките, отстрани семките и ги нарежи на едри кубчета. Изрежи месото от кокала на котлетите и го нарежи на ивици.

3. Добави месото към картофите заедно с лука, ябълките и останалото олио, овкуси с майорана и пържи още 5 – 8 min. Откъсни листенцата на магданоза и ти наситни.

4. Овкуси ястието, наръси с магданоза и сервирай с червено цвекло.

 

Съвет: Вместо котлети можеш да използваш и друго сготвено месо, например остатъци от печено. Ще ти трябват ок. 350 g.