« Назад

Том ка гай (тайландска кокосова супа)

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Том ка гай (тайландска кокосова супа)
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

1. Почисти и измий зеления лук и го нарежи на парчета с дължина 3 – 4 cm. Обели джинджифила, почисти лютите чушлета, отстрани семките и нарежи и двата продукта на ситно.

2. Задуши зеления лук в горещо олио за 1 – 2 min. Загаси с бульона и кокосовото мляко. Добави сока от лайм, джинджифила и лютите чушлета, овкуси със сол и остави да заври. 3. Измий пилешките филета, подсуши ги, пусни ги в супата и готви под капак 12 – 15 min.

4. Свари ориза във вряща подсолена вода за ок. 15 min.

5. Почисти и измий чушката, отстрани семената и я нарежи на ивици. Почисти и измий шушулките грах и ги разполови. Почисти гъбите и ги нарежи на шайби. Извади пилешките филета от супата, добави зеленчуците и готви 4 min. Нарежи пилето на дребно и го върни в супата. Подправи я със сол и захар и я гарнирай с ориза.