« Назад

Топъл чийзкейк

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

100 min
(8)
Време
Трудност
8 Рейтинг
Топъл чийзкейк
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 100 min

В дълбока купа разбиваме яйцата, захарта и нишестето до образуването на пухкава еднородна смес. Към тях постепенно прибавяме настърганата кора на портокала, ванилията, крем сиренето и битата сметана. Всичко това добавяме, без да прекъсваме процеса на разбиване. Най-накрая в крема слагаме и предварително разтопения кувертюр и разбъркваме добре.
Блата приготвяме, като натрошаваме на много дребно бисквитите и ги объркваме с разбитите яйца и маслото. За да се получи невероятният аромат на чийзкейка, накрая към сместа прибавяме „Бейлис“-а и омесваме. В кръгла тава с диаметър около 26 cm разстиламе сместа за блата, като облепваме и стените, оставяйки поне 1 cm свободно пространство под ръба на тавата. Блатът трябва да е равен, гладък и не по-дебел от 0,5 cm. Когато е готов, върху него изливаме крема. Печем 35 min в предварително загрята на 160°С фурна. Изваждаме чийзкейка за 10 минути извън фурната, след което го връщаме обратно за 4 – 5 min при температура 220°С.
Оставяме готовия чийзкейк да изстине напълно, а междувременно приготвяме ганажа, като на водна баня смесваме сметаната и кувертюра и бъркаме, докато се получи еднородна смес. С така получения ганаж заливаме чийзкейка и го оставяме да се стегне за няколко часа в хладилник.

Как да сервираме
Поднасяме чийзкейка с украса от пресни ягоди и листенца мента.