« Назад

Топло пушена сьомга с кисело зеле и дюли

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Топло пушена сьомга с кисело зеле и дюли
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min

1. Обелваме и накълцваме лука. Изстъргваме и обелваме дюлите, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме ги с лука в сгорещено масло, докато лукът омекне. Наръсваме 25 g захар и оставяме леко да се карамелизира.
2. Изцеждаме добре киселото зеле, добавяме го и задушаваме ок. 4 min. Наливаме 100 ml зеленчуков бульон и ябълковия сок, добавяме дафиновия лист и бахара. Овкусяме със солта и черния пипер. Задушаваме под капак ок. 20 min, при нужда добавяме още бульон.
3. Междувременно затопляме пушената сьомга в предварително загрята на 150°C фурна за ок. 8 min. Овкусяваме заквасената сметана със солта, черния пипер и канелата. Сервираме киселото зеле и го гарнираме с пушена сьомга и една топка сметана.
Към ястието подхожда картофено пюре.