Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listУнгарски гювеч с лук
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме добре свинското месо. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го овалваме в пшеничното и царевичното брашно, които предварително сме смесили. В дълбока тенджера запечатваме месото в загрято олио, докато хване златиста коричка, и го изваждаме в отделен съд. Към мазнината от месото добавяме още малко олио и в него задушаваме лука, нарязан на полумесеци. Щом лукът омекне, връщаме свинското месо в тенджерата, овкусяваме с червения пипер и кимиона и доливаме телешкия бульон. Готвим на среден огън под похлупак един час и половина, като разбъркваме начесто. Накрая подправяме със сол и черен пипер.
Междувременно сваряваме картофите и ги овкусяваме със сол и черен пипер.
Правим отвор във всеки картоф и в него поставяме кубче масло и извара.Поднасяме гювеча, гарниран с картофите, и го поръсваме с нарязания копър.