« Назад

Вампирска захапка (ябълкови резени с меден крем)

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

35 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Вампирска захапка (ябълкови резени с меден крем)
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 35 min

1. За крема разбъркваме изварата с 25 g мед. Разбиваме сметаната на гъст крем, добавяме я и разбъркваме внимателно с движения от долу нагоре. Изсипваме в купа и отгоре накапваме останалия мед.

2. Почистваме ягодите и ги разрязваме на две по дължина. Измиваме ябълките и ги разрязваме на четири. Отстраняваме семките, като внимаваме да не режем твърде дълбоко в резена. От страната на кората изрязваме малък прорез, така че да се оформи уста. С четка намазваме с лимонов сок парчетата ябълка от всички страни.

3. Във всеки процеп поставяме по една половинка ягода като език. По горния и долния ръб набождаме напречно бадемови пръчици като зъби и ги подреждаме неравномерно. Поставяме вампирските захапки върху поднос и ги сервираме веднага с меден крем за топене.