« Назад

Вегански бургер в печен домат с грилована тиквичка, чушково песто със сушени дом...

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

15 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Вегански бургер в печен домат с грилована тиквичка, чушково песто със сушени домати и билки и гарнитура от печена царевица
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 15 min
  • Приготвяме бургерите, като ги запечатваме в тиган с предварително загрята мазнина за по 2-3 min от всяка страна.
  • Разполовяваме домата и го запичаме леко от отрязаната страна, както бихме направили с питката за бургер. След това го прехвърляме в тава и запичаме във фурна за 10-15 min, овкусен със зехтин, сол и пипер.
  • Гриловаме тиквичката и овкусяваме със сол и пипер.
  • За пестото в купа на пасатор или блендер поставяме сушените домати, пресния босилек, нарязаната чушка, чесъна, суровите ядки, лимоновия сок и кора, сол, пипер и обилно количество зехтин и блендираме, докато се получи хомогенна смес.
  • Царевиците запичаме в тиган с малко зехтин и когато станат златисти добавяме мащерка и гхи. Овкусяваме със сол и пипер.
  • Асемблираме както следва: долна част на домата, песто от сушени домати и чушки, веган бургер, грилована тиквичка, айсберг, горна част на домата.