« Назад

Вегетарианско чили със сладки картофи

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(5)
Време
Трудност
5 Рейтинг
Вегетарианско чили със сладки картофи
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

1. Обели лука и го нарежи на кубчета. Задуши го в сгорещено маслиново масло, докато стане стъклен. Обели чесъна, пресовай го, добави към лука заедно с доматеното пюре и задуши за кратко.
2. Загаси с червеното вино, с доматите и течността от консервата им и със зеленчуковия бульон. Овкуси със солта, ригана, 2 ч.л. чили и 1 ч.л. захар и готви още 5 min.
3. Обели сладките картофи и ги нарежи на кубчета с големина 2 – 3 cm. Добави ги към чилито и готви още 15 – 20 min.
3. Излей водата от фасула и го изплакни. Остави го добре да се отцеди, отцеди и сладката царевица и ги добави към чилито. Овкуси със сол, чили и захар и готви още 5 – 8 min.
4. В това време приготви дипа – почисти и измий зеления лук и го нарежи на колелца. Разбъркай белите колелца със заквасената сметана и сока от лайм и подправи със сол на вкус.
5. Наръси чилито със зелената част на лука и сервирай към него дипа.

Съвети: Към ястието подхожда хрупкава багета.

Без дип ястието е веган.