Верига от любими рецепти
Вишисоаз – студена крем супа от картофи и праз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

праз лук праз лук700 g g
картофи картоф500 g g
краве масло краве масло3 с.л. с.л.
мащерка мащерка1 ч.л. ч.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон700 - 800 ml ml
готварска сметана готварска сметана100 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Вишисоаз - студена крем супа от картофи и праз

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(45)

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме праза. Бялата и светлозелената част нарязваме на едро, тъмнозелената част на много ситно. Белим картофите и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме ги с едро нарязания праз в 2 с. л. сгорещено масло. Овкусяваме със солта, черния пипер и мащерката. Добавяме 700 ml зеленчуков бульон, кипваме и готвим под капак ок. 20 min до омекване.

Пасираме супата. Добавяме сметаната и ако е необходимо, още малко бульон и подправяме. Оставяме супата да изстине и след това я прибираме в хладилник.

Преди сервиране задушаваме ситно нарязания праз в останалото предварително сгорещено масло за ок. 3 min до омекване. Посоляваме леко. Поръсваме супата с праза и смиламе отгоре черен пипер.

Съвет: Когато времето е студено, можем да сервираме супата и гореща.

Купи в Lidl

Краве маслоКраве масло
Краве масло
15.04 - 21.04
НОВО!
3,89лв.
Пресни картофиПресни картофи
Пресни картофи
15.04 - 21.04
ТОП ЦЕНА
1,39лв.