« Назад

Вишисоаз – студена крем супа от картофи и праз

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Вишисоаз – студена крем супа от картофи и праз
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min
Допълнителна информация:

без времето за охлаждане

Почистваме и измиваме праза. Бялата и светлозелената част нарязваме на едро, тъмнозелената част на много ситно. Белим картофите и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме ги с едро нарязания праз в 2 с. л. сгорещено масло. Овкусяваме със солта, черния пипер и мащерката. Добавяме 700 ml зеленчуков бульон, кипваме и готвим под капак ок. 20 min до омекване.

Пасираме супата. Добавяме сметаната и ако е необходимо, още малко бульон и подправяме. Оставяме супата да изстине и след това я прибираме в хладилник.

Преди сервиране задушаваме ситно нарязания праз в останалото предварително сгорещено масло за ок. 3 min до омекване. Посоляваме леко. Поръсваме супата с праза и смиламе отгоре черен пипер.

Съвет: Когато времето е студено, можем да сервираме супата и гореща.