« Назад

Вита баница с лапад и сирене

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

70 min
(13)
Време
Трудност
13 Рейтинг
Вита баница с лапад и сирене
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 70 min

Нарязваме лапада на едро и го задушаваме с част от маслото и щипка сол. Когато е готов, го отцеждаме и оставяме да изстине.

Разбъркваме содата с киселото мляко и изчакваме да шупне.

В купа разбиваме 5 яйца със сол, добавяме млякото, натрошеното сирене и готовия лапад.

Отделно смесваме разтопеното масло и олиото.

Взимаме две кори, намазваме със сместа от масло и олио, слагаме част от плънката, отгоре друга кора и навиваме на руло. По този начин навиваме и подреждаме във формата на охлюв всичките кори в предварително намазнена тава.

Накрая разбиваме 1 яйце с газирана вода и заливаме баницата.

Печем на 190 – 200° C за около 40 min. Изваждаме, напръскваме с малко вода, покриваме с кърпа и оставяме баницата да престои за около 10 min.