Нарязваме лапада на едро и го задушаваме с част от маслото и щипка сол. Когато е готов, го отцеждаме и оставяме да изстине.
Разбъркваме содата с киселото мляко и изчакваме да шупне.
В купа разбиваме 5 яйца със сол, добавяме млякото, натрошеното сирене и готовия лапад.
Отделно смесваме разтопеното масло и олиото.
Взимаме две кори, намазваме със сместа от масло и олио, слагаме част от плънката, отгоре друга кора и навиваме на руло. По този начин навиваме и подреждаме във формата на охлюв всичките кори в предварително намазнена тава.
Накрая разбиваме 1 яйце с газирана вода и заливаме баницата.
Печем на 190 – 200° C за около 40 min. Изваждаме, напръскваме с малко вода, покриваме с кърпа и оставяме баницата да престои за около 10 min.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
500 g точени кори за баница точени кори за баница 500 g лапад лапад 300 g сирене сирене 6 яйца яйце 150 g кисело мляко кисело мляко 100 g краве масло краве масло 50 ml олио олио 100 ml газирана вода газирана вода 10 g сол сол 1 ч.л. сода бикарбонат сода бикарбонат Добави в списъка за пазаруване