Верига от любими рецепти
Влашка саламура с шаран от видинския регион

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

шарана шаран1
лук лук1 глави глава
моркови морков300 g g
печурки печурка200 g g
сушени чушки сушена чушка2 - 3 бр. бр.
домати домат2 бр. бр.
червени чушки червена чушка1 бр. бр.
чесън чесън4 скилидки скилидка
копър копър1 връзка връзка
дафинов лист дафинов лист2 - 3 бр. бр.
олио олио200
царевично брашно царевично брашно100 g g
яйца яйца2
сол сол

Влашка саламура с шаран от видинския регион

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(17)

Начин на приготвяне

Изчистваме шарана, нарязваме го на шайби и осоляваме. Печем го на скара или оребрен тиган.
Гъбите, морковите, лука, домата и чушките нарязваме на едро и ги печем на скара, за да постигнем специфичен опушен вкус.
След като шаранът се е изпекъл, го оставяме да поизстине и обезкостяваме.
Накълцваме изпечените зеленчуци на ситно и ги слагаме в тенджерата заедно с 50 ml олио и дафинов лист.
На ситно накълцваме и изпечения шаран и го слагаме в бульона със зеленчуците.
В тиган правим запръжка с олио и царевично брашно, като постоянно бъркаме. Когато получи леко златист загар, доливаме 1 - 2 черпака от бульона и връщаме обратно в тенджерата.
За застройката разбиваме две яйца и ги сипваме през цедка в супата, като бъркаме постоянно. Завършваме, овкусявайки супата с чесън, копър и сол.

Купи в Lidl

Пресен шаранПресен шаран
Пресен шаран
25.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
9,99лв.
Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
МорковиМоркови
Моркови
25.04 - 28.04
-50%
2,99
1,49лв.
ЛукЛук
Лук
15.04 - 21.04
ПО-ЕВТИНО
1,79
1,49лв.
Кралски печуркиКралски печурки
Кралски печурки
18.04 - 21.04
-20%
4,99
3,99лв.