« Назад
Влашка саламура с шаран от видинския регион
основно ястие
Оцени
Добави в любими
Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти
Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти
Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.
Принтирай
Изпрати
Сподели рецептата
Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти
Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти
Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.
Начин на приготвяне
Време за приготвяне:
60 min
- Изчистваме шарана, нарязваме го на шайби и осоляваме. Печем го на скара или оребрен тиган.
- Гъбите, морковите, лука, домата и чушките нарязваме на едро и ги печем на скара, за да постигнем специфичен опушен вкус.
- След като шаранът се е изпекъл, го оставяме да поизстине и обезкостяваме.
- Накълцваме изпечените зеленчуци на ситно и ги слагаме в тенджерата заедно с 50 ml олио и дафинов лист.
- На ситно накълцваме и изпечения шаран и го слагаме в бульона със зеленчуците.
- В тиган правим запръжка с олио и царевично брашно, като постоянно бъркаме. Когато получи леко златист загар, доливаме 1 – 2 черпака от бульона и връщаме обратно в тенджерата.
- За застройката разбиваме две яйца и ги сипваме през цедка в супата, като бъркаме постоянно. Завършваме, овкусявайки супата с чесън, копър и сол.