« Назад

Влашка саламура с шаран от видинския регион

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(7)
Време
Трудност
7 Рейтинг
Влашка саламура с шаран от видинския регион
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min
  • Изчистваме шарана, нарязваме го на шайби и осоляваме. Печем го на скара или оребрен тиган.
  • Гъбите, морковите, лука, домата и чушките нарязваме на едро и ги печем на скара, за да постигнем специфичен опушен вкус.
  • След като шаранът се е изпекъл, го оставяме да поизстине и обезкостяваме.
  • Накълцваме изпечените зеленчуци на ситно и ги слагаме в тенджерата заедно с 50 ml олио и дафинов лист.  
  • На ситно накълцваме и изпечения шаран и го слагаме в бульона със зеленчуците.
  • В тиган правим запръжка с олио и царевично брашно, като постоянно бъркаме. Когато получи леко златист загар, доливаме 1 – 2 черпака от бульона и връщаме обратно в тенджерата.
  • За застройката разбиваме две яйца и ги сипваме през цедка в супата, като бъркаме постоянно. Завършваме, овкусявайки супата с чесън, копър и сол.