Верига от любими рецепти
Яйца на фурна със салам и чушка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

червени чушки червена чушка100 g g
червен лук червен лук1 глави глава
сух салам сух салам
(нарязан на слайсове)
50 g g
босилек босилек5 стръка стрък
целина целина
див лук див лук
яйца яйца6
маслиново масло маслиново масло1 с.л. с.л.
готварска сметана готварска сметана6 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
лют червен пипер лют червен пипер0,5 ч.л. ч.л.

Яйца на фурна със салам и чушка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(7)

Начин на приготвяне

1. Почисти и измий чушката, отстрани ѝ семките и я нарежи на фини кубчета. Обели лука и също го нарежи на фини кубчета. Нарежи на ситно салама. Накълцай на ситно зелените подправки.

2. Запържи за 2 min чушката и лука в сгорещено маслиново масло. Овкуси със солта, черния пипер и лютия червен пипер, добави салама и пържи още 2 - 3 min.

3. Смеси със зелените подправки и разпредели в 6 огнеупорни формички (по 150 ml). Сипи във всяка формичка по 1 с. л. сметана и по едно яйце отгоре.

4. Постави формичките в тава и сипи толкова вряща вода, че да покрие ⅔ от тях. Сложи ги в предварително загрята на 175° C фурна и печи 12 - 15 min в зависимост от желаната степен на готовност на яйцата.

5. Преди сервиране овкуси леко със солта и черния пипер. Яйцата на фурна си подхождат с тост или багета.

Купи в Lidl

Пресни яйцаПресни яйца
Пресни яйца
29.04 - 04.05
ПО-ЕВТИНО
8,99
7,49лв.
Пресни яйцаПресни яйца
Пресни яйца
29.04 - 04.05
ПО-ЕВТИНО
8,99лв.