« Назад

Заешко задушено с чоризо и зеленчуци

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

80 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Заешко задушено с чоризо и зеленчуци
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 80 min

Първо белим картофите и ги слагаме да се варят. Почистваме заека и го нарязваме на порции. В голяма тенджера загряваме маслиновото масло и задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън, след което слагаме и заека. Добавяме маслините и морковите, нарязани на шайби, конфитюра от домати, белените домати. Доливаме и зеленчуковия бульон и оставяме ястието да ври на среден огън под похлупак. Ако течността извира, можем да добавяме още бульон или вода. След около 30 min добавяме чоризото, нарязано на кубчета, и няколко капки сос Пири-пири. След още 20 min слагаме сварените картофи, нарязани на едро, и боба, отцеден и добре измит. Разбъркваме и овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме ястието да покъкри още няколко минути. Сервираме го топло и поръсено със ситно нарязания магданоз.