Първо белим картофите и ги слагаме да се варят. Почистваме заека и го нарязваме на порции. В голяма тенджера загряваме маслиновото масло и задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън, след което слагаме и заека. Добавяме маслините и морковите, нарязани на шайби, конфитюра от домати, белените домати. Доливаме и зеленчуковия бульон и оставяме ястието да ври на среден огън под похлупак. Ако течността извира, можем да добавяме още бульон или вода. След около 30 min добавяме чоризото, нарязано на кубчета, и няколко капки сос Пири-пири. След още 20 min слагаме сварените картофи, нарязани на едро, и боба, отцеден и добре измит. Разбъркваме и овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме ястието да покъкри още няколко минути. Сервираме го топло и поръсено със ситно нарязания магданоз.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
1 бр. охладен цял заек охладен цял заек 200 g чоризо чоризо 1 глава лук лук 3 скилидки чесън чесън 4 картофа картоф 2 моркова морков 50 g черни маслини без костилка черна маслина без костилка 1 консерва червен боб Кидни червен боб Кидни 1 с.л. конфитюр от домати конфитюр от домати 400 g белени домати от консерва белени домати от консерва 300 ml зеленчуков бульон зеленчуков бульон 2 с.л. червен пипер червен пипер 5 капки сос Пири-пири сос Пири-пири 1 връзка пресен магданоз пресен магданоз 5 с.л. маслиново масло маслиново масло сол сол черен пипер черен пипер Добави в списъка за пазаруване