Верига от любими рецепти
Запечена патица с ананас, грозде и круша

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

цели патици цяла патица1
ананаси ананас2
круши круша2
грозде грозде300 g g
краве масло краве масло150 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
мента мента2 стръка стрък

Запечена патица с ананас, грозде и круша

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(5)

Начин на приготвяне

Почистваме патицата и я овкусяваме със сол и черен пипер, след което я намазваме обилно с масло отвътре и отвън. Слагаме я в тава, наливаме бульона и печем патицата под фолио около час и половина в загрята на 180°С фурна.

Междувременно почистваме ананаса и го нарязваме на малки кубчета. Крушата също нарязваме на кубчета, без да я белим. Загряваме кубче масло в тиган и задушаваме плодовете за десетина минути, докато омекнат.След като сме пекли патицата час и половина, я изваждаме, махаме фолиото, изсипваме задушените плодове при нея, добавяме и зрънцата грозде и връщаме ястието да се допече във фурната за около 15 - 20 минути.

При поднасяне декорираме с листенца мента.

Купи в Lidl

Саяна Краве маслоСаяна Краве масло
Саяна Краве масло
25.03 - 31.03
ТОП ЦЕНА
3,99лв.