« Назад

Запечена патица с ананас, грозде и круша

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

120 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Запечена патица с ананас, грозде и круша
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 120 min

Почистваме патицата и я овкусяваме със сол и черен пипер, след което я намазваме обилно с масло отвътре и отвън. Слагаме я в тава, наливаме бульона и печем патицата под фолио около час и половина в загрята на 180°С фурна.
Междувременно почистваме ананаса и го нарязваме на малки кубчета. Крушата също нарязваме на кубчета, без да я белим. Загряваме кубче масло в тиган и задушаваме плодовете за десетина минути, докато омекнат.
След като сме пекли патицата час и половина, я изваждаме, махаме фолиото, изсипваме задушените плодове при нея, добавяме и зрънцата грозде и връщаме ястието да се допече във фурната за около 15 – 20 минути.
При поднасяне декорираме с листенца мента.