Съвети & трикове

Научи тънкости в кулинарното изкуство. Последвай специалните съвети на нашите звездни готвачи.

temp-img

Как да вземем само няколко капки сок от лимон?

Когато Ви трябват само няколко капки от лимон, просто пробийте малка дупка в кората на цитруса с шиш или вилица и леко изстискайте. Нарязването на плода наполовина ще го изсуши и ще го направи негоден за употреба.

temp-img

Свежа целина за по-дълго време

Една от най-предпочитаните подправки в кухнята – целината, може да бъде запазена за по-дълго крехка, свежа и зелена, като се измие, подсуши и увие в алуминиево фолио. Този съвет важи както за стръковете, така и за главата на растението. С добро съхранение можете да удължите живота на целината с няколко седмици.

temp-img

Как да разберем дали яйцата са пресни?

Може да разберете дали яйцата са пресни, като ги поставите в тенджера, пълна с вода – пресните яйца ще потънат на дъното на съда, докато старите ще изплуват.

temp-img

Как да предпазим картофите от поникване на кълнове?

За да запазите картофите по-дълго време годни за консумация, можете да ги поставите в хартиена торба или плик, в който сложите и една ябълка. Така няма да поникнат кълнове по тях.