шеф Таньо Шишков

Готви от 6-годишен и освен професионалист в кухнята е и сомелиер. От него разбираме как по-най-добър начин да съчетаем дадена храна с определено вино. Учим се и на много практични неща в кухнята – как да съхраняваме по-дълготрайно продуктите, как да планираме готвенето така, че да не изхвърляме храна. Рецептите му радват с модерен вкус, развит на основата на добрата класика.
273 рецепти
10 храни, които често изхвърляш и как да ги спасиш

Знаеш ли, че някои остатъци от храни, които сме свикнали да изхвърляме, всъщност могат да бъдат оползотворени по креативен начин? Ако искаш да видиш кои са 10-те неща, които често хвърляме при готвене и как да ги използваш в лесни рецепти, гледай това видео.
5 трика как да изхвърляме по-малко храна

Сготвили сме повече? Ето 5 идеи как да намалим разхищението на останалата сготвена храна и да превърнем остатъците от нея във вдъхновяващи ястия. Шеф Шишков ще ти даде 5 примера как да приготвиш страхотен брънч от почти изцяло „спасена храна“. От сандвичи до песто и десерт, начините да намалим разхищението са безброй.
Рибай стек с аеро пюре, пататник и… кауза

Шеф Шишков ще ти покаже изискано ястие със „спасена храна“. Как да готвим по-разумно и да изхвърляме по-малко? Виж различни трикове, съвети и рецепти за намаляване разхищението на храна. Гледай предложението му за рибай стек с аеро пюре от кореноплодни зеленчуци, пататник с кашкавал и дюксел от печурка с дюли и билково масло.